"FIFA"



Το FIFA, γνωστό και ως FIFA Football ή FIFA Soccer, είναι σειρά βιντεοπαιχνιδιών ποδοσφαίρου που κυκλοφορεί κάθε χρόνο από την Electronic Arts ως EA Sports.

Όταν η σειρά ξεκίνησε στα τέλη του 1993, ήταν γνωστή για το πρώτο που είχε επίσημη άδεια από τη FIFA, το παγκόσμιο κυβερνητικό σώμα αθλητισμού. Τα τελευταία παιχνίδια της σειράς περιέχουν πολλά αποκλειστικής άδειας πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένων πρωταθλημάτων και ομάδες από όλο τον κόσμο, επιτρέποντας τη χρήση πραγματικών. πρωταθλημάτων, κλαμπ και ονόματα των παικτών και ομοιότητες στα παιχνίδια, καθώς και διεθνώς δημοφιλείς λέσχες από όλο τον κόσμο, χωρίς τα ολόκληρα πρωταθλήματα αυτών των εθνών.

Από το 2011, το franchise έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και είναι διαθέσιμο σε 51 χώρες. Η σειρά έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το ως το best-seller σπορ βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, και ένα από τα franchises βιντεοπαιχνιδιών με τις περισσότερες πωλήσεις. Επίσης, το FIFA 12 κατέχει το ρεκόρ για την "ταχύτερη πώληση αθλητικού παιχνιδιού όλων των εποχών" με πάνω από 3,2 εκατομμύρια παιχνίδια να έχουν πωληθεί, και πάνω από 186 εκατομμύρια δολάρια να έχουν δημιουργηθεί στη λιανική την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.

Πηγή: Βικιπαίδεια